Fællesskab, når det er bedst

Card image cap
23/05-2024

Fælles-skab er, når vi skaber fælles.

Fælles-skab er, når vi skaber fælles. Når vi bidrager, inviterer og deltager (i det omfang, der er muligt).
Gennem projektet ”Det Spirende Forår” har vi løbende set små spirende relationer, små spirende fællesskaber på tværs af grupper. Glæden ved at lege på tværs, og gensynsglæden ved at mødes på legepladsen om eftermiddagen har været tydelig.
Og særligt to gange, har vi mærket glæden ved, og lysten til, også de helt store fællesskaber. Og vi må sande, at Tumlelundens skønne forældre ligeledes ønsker, og formår at skabe, fantastiske rammer for fællesskabet.
En skøn forårsdag i maj rullede ROD’s pandekagevogn ind foran Tumlelunden, og gjorde det muligt for alle børn, forældre og søskende i, og fra, Tumlelunden at få en pandekage… eller to… eller tre, når de blev hentet. Wauw! Sikke et arrangement, Forældrerådet havde stablet på benene. Og sikke en opbakning! Alle familier tog sig ekstra tid til lige at blive ”hængende” dét ekstra, da de hentede, og give deres bidrag til at fælles-skabe den gode stemning.

Ligeledes har hele børnehaven, samt de største børn i vuggestuen, i maj måned været på en tur ud af huset til Hald Hovedgård. Vi kørte i fælles bus derud, men delte os så op i egne grupper derude, for at skabe rammerne for den bedste leg, den bedste oplevelse for hvert barn/hver børnegruppe. Flere grupper gik hele vejen ud til Hald Ruin (på skift), og blev således klogere på, hvad dét nu var, og havde været i ”gamle dage”. Og så blev vi undervejs optaget af både guldsmede, den smukke udsigt ved Hald Sø, fuglenes fløjten og alt, hvad naturen ellers giver os af skønne glæder. For vi må ikke gå glip af dét, ”nuet” giver os.
Sådan en tur er indbegrebet af Tumlelundens fire værdi-ord; Fællesskab, Glæde, Mod og Faglighed. Og vi er vilde med det 